Gijs van Loon
Adviseur Financieel Management
Wie is Gijs?
Positiviteit is iets wat ik belangrijk vind. De agrarische sector verandert continue en dat maakt het ook spannend en interessant. Ik vind het belangrijk dat er niet wordt gekeken naar wat er niet kan, maar juist wat er allemaal wel mogelijk is. Met mijn achtergrond op het agrarische bedrijf, wat ik met mijn ouders run, ben ik vooral praktisch ingesteld en vind het snel kunnen schakelen belangrijk. Hierdoor weet ik heel goed hoe het er aan toe gaat en wat er speelt.
Wat mij het meest bezighoud in mijn werk voor DLV Advies is de praktische vertaalslag, maken van cijfers naar concrete toepassingen voor het bedrijf, vooral vanuit het financiële aspect. Met een frisse blik en praktische achtergrond ga ik graag het gesprek aan met ondernemers om te sparren over mogelijke richtingen die ze op willen met hun bedrijf.
Erkend adviseur binnen GLB kennisvoucher-regeling
Gijs is erkend agrarisch bedrijfsadviseur voor het volgende aandachtsgebied: A1 stikstofemissie en hergebruik nutriënten “Je bent een betrokken en deskundig adviseur voor de melkveehouderij, met empathisch vermogen en communicatieve vaardigheden. Op basis van een goede en integrale kennis van de melkveehouderij en de KringloopWijzer weet je aan welke knoppen een bedrijf kan draaien om de stikstofverliezen en bedrijfsprestaties te verbeteren. Je bent ook betrokken bij bedrijven die gebruik maken van mestbewerkingsproducten (mineralencontraten) uit de varkenshouderij, en bij bedrijven die samenwerken met akkerbouwbedrijven. Ook heb je je verdiept in het NitraatActieprogramma en de achtergronden van de stikstofproblematiek.” Oene Oenema - expert voor het aandachtsgebied A1 ‘Stikstofemissies en hergebruik van nutriënten’. |
In het nieuws
- Subsidie behoud grasland gaat op 15 juli open
- Jongveeopfok; goed opfokmanagement leidt tot een beter rendement
- Vroeg starten met voorweiden bespaart kosten
- Kleine ingreep, groot effect
- Zomervakantie zonder virusoverdracht
- Een schoon bord voor de koeien
- Minder gedwongen afvoer door goed vruchtbaarheids-management
- Voorkomen van mastitis betaalt zich uit
- Klauwgezondheid is meer dan bekappen
- Goed biestmanagement vermindert gedwongen afvoer
- Najaarsgras vers benutten
- Hogere RE-norm vaker mogelijk dan vooraf gedacht binnen de veevoermaatregel
- Succesvol weiden in drie stappen
- Kansen grijpen bij beweiden
- Veel nieuwe weiders in 2019
- DLV Advies ondersteunt alle boeren
- Steeds groter saldoverschil tussen weiders en niet-weiders
- Start project over werkwijze om gedwongen afvoer te verminderen
- Fijne feestdagen!
- Meer provincies stellen jonge landbouwers subsidie open: € 20.000