Bedrijfscontinuïteit met de Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2024-2028

Publicatiedatum: 26 augustus 2024

De Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2024-2028 biedt mkb-ondernemers in Flevoland financiële steun om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Deze regeling richt zich specifiek op het verkrijgen van onafhankelijk advies met betrekking tot de continuïteit van de bedrijfsvoering, bedrijfsovername en bedrijfsopvolging.

Ondernemers kunnen met deze regeling een subsidie aanvragen van maximaal €5.000, wat neerkomt op 50% van de advieskosten. “Dit maakt het voor bedrijven toegankelijker om strategisch advies in te winnen zonder de volledige financiële last te dragen”, benoemt Marrytha Reijne, projectleider bij DLV Advies.  

Voor wie is deze regeling bedoeld?

De regeling is primair gericht op mkb-ondernemers in Flevoland die te maken hebben met strategische keuzes die de toekomst van hun bedrijf beïnvloeden. Marrytha: “Voor veel ondernemers is de continuïteit van hun bedrijf een van de grootste zorgen. Met de juiste begeleiding kunnen we ervoor zorgen dat ze klaar zijn voor toekomstige uitdagingen en veranderingen. Een goede voorbereiding kan het verschil maken tussen een soepele overgang en onnodige complicaties. Of het nu gaat om een geplande bedrijfsopvolging, een overname, of simpelweg het versterken van de bedrijfsvoering.”

Waarvoor kan de adviesvoucher ingezet worden?

De Adviesvoucher vergoedt 50% van de gemaakte kosten met een maximale vergoeding van € 5.000. De subsidie kan worden verstrekt voor de kosten van het inschakelen van een onafhankelijke externe deskundige voor advies aan landbouwbedrijven op het thema: continuïteit van de bedrijfsvoering.
Als de aanvrager stappen wil zetten op het gebied van continuïteit van de bedrijfsvoering, richten de beoogde maatregelen waarvoor advies nodig is zich op: 
– bedrijfsovername;
– bedrijfsopvolging.

Criteria

Voor het aanvragen van een voucher gelden een aantal criteria. De belangrijkste criteria zijn:

  • De gevraagde subsidie bedraagt minimaal € 1.000.

  • Voor de adviesvoucher mogen er geen verplichtingen zijn aangegaan, voordat de subsidieaanvraag is ontvangen.

  • U mag nog niet gestart zijn met het uitvoeren van de activiteit of dienst waarvoor de voucher wordt aangevraagd.

  • U kunt maximaal tweemaal gebruik maken van de Voucherregeling.

  • U komt niet in aanmerking voor de voucher als u voor dezelfde kosten al subsidie(s) ontvangt.

  • De kosten voor inhuur van derden moeten voldoende inzichtelijk worden gemaakt, door een goede offerte. Wanneer dit niet het geval is, kan de aanvraag worden afgewezen.

Voucherregeling aanvragen?

Ondernemers die in aanmerking willen komen voor de voucher, kunnen een aanvraag indienen via Horizon Flevoland. Vervolgens is er één jaar de tijd om de activiteiten af te ronden. Wanneer de activiteiten zijn afgerond en de factuur betaald is, dan wordt er een gereedmelding ingediend.. De regeling is dit jaar geopend en de inschrijving blijft open zolang er budget beschikbaar is, maar sluit uiterlijk eind 2028. “Het is daarom aan te raden om tijdig een aanvraag in te dienen, aangezien de beschikbare middelen beperkt zijn en het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ geldt”, besluit Marrytha.

DLV Advies kan u helpen bij de aanvraag of de voucher namens u indienen. U kunt hiervoor contact opnemen met Marrytha Reijne of Gerdien Aaftink.
 

Bedrijfsovername slaat een generatie over: met DLV Advies voelt als een collega aan tafel

Nathalie Wichers runt samen met haar opa en oma een melkveebedrijf in Lemelerveld. Momenteel is Nathalie bezig om het bedrijf van haar opa en oma over...

Lees verder

Meer tijd voor intrekken vergunning bij positieve beschikking Lbv

Heeft u een positieve beschikking ontvangen voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) of Lbv-plus? U krijgt nu meer tijd om...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden