Bemesten met digestaat

Publicatiedatum: 20 augustus 2024

Op 2 juli hebben wij gekeken naar het onderwerp bemesting en grondbewerking bij diverse meststromen. In de ochtend zijn we begonnen met een presentatie en rondleiding bij H van Oosten in Meeden. Na de lunch gingen we verder met een veldbijeenkomst waarin de praktijk van het toedienen van meststoffen werd gedemonstreerd door Remon te Velde, werkzaam als specialist bemesting bij Delphy.

De video hieronder geeft een korte terugblik van deze dag.

Het aardappelenperceel is voor een deel bemest met onbewerkte mest en voor een deel bemest met digestaat (combinatie van rund-, pluimvee- en varkensmest). Op dit moment zijn er nog geen zichtbare verschillen. Later in het seizoen zou dat wel zichtbaar kunnen worden door verschillende werkingscoëfficienten van de mest. 

 

 

 

 

Het project Integrale Mestverwaarding wordt uitgevoerd met een bijdrage van het ‘Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO): Europa investeert in zijn platteland’.

Gratis deelname studiegroep bijeenkomsten: versterk diergezondheid en eiwitbeheer

Of het nu de veranderende wet- en regelgeving is, de transitie naar een duurzamere landbouw of de nieuwe eisen vanuit het GLB. Melkveehouders dienen voortdurend...

Lees verder

Aanpassingen en aanvullingen in de Gecombineerde Opgave

Met ingang van 2025 worden er diverse aanpassingen en aanvullingen doorgevoerd in de Gecombineerde Opgave (GO) in combinatie met het Gemeenschappelijk...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden