Zelf mest exporteren kan, maar is nu nog (te) duur
In een overspannen mestmarkt kan het interessant zijn om als boer zelf over de grens mest af te zetten. Maar hoe kansrijk is mestexport op kleine schaal?...
Lees verderHoe kan ik effectief omgaan met drijf- en kunstmest? Laat u de mest uit eigen drijfmestkelder onderzoeken? Weet u hoeveel stikstof, fosfaat en kali er in zit? En hoeveel kunstmest strooit u de eerste snede? En de vierde?
Om kwalitatief hoog en smakelijk ruwvoer te winnen wordt een bemestingsplan steeds belangrijker. Nawerking uit drijfmest speelt hierbij een belangrijke rol.
Wilt u weten hoe u een passend bemestingsplan voor uw bedrijf kunt maken, zodat stikstof en andere voedingsstoffen zo optimaal mogelijk benut worden? Doe dan mee aan de praktijkcursus die bemestingsspecialist Marc Strikkeling vrijdag 5 februari van 9.00 tot 16.00 uur geeft.
In deze cursus gaat Strikkeling nader in op het optimaal benutten van drijf- en kunstmest. Daarnaast leert u aan de hand van een voorbeeldbedrijf met grondmonsters en mestmonsters een bemestingsplan opstellen voor alle snedes, rekening houdend met grondslag, giften aan drijf- en kunstmest en beweiding. Hiervoor heeft DLV Advies het programma mijNperceel ontwikkeld.
De kosten van de cursus bedragen 375,00 euro. Geïnteresseerd? Schrijf u in via Cursuscentrum Agribusiness.
In een overspannen mestmarkt kan het interessant zijn om als boer zelf over de grens mest af te zetten. Maar hoe kansrijk is mestexport op kleine schaal?...
Lees verderHeeft u nog geen definitieve vaststellingsaanvraag ingediend voor het GLB? U heeft nog tot 2 december 2024 de tijd om dit te doen. Vanaf 2025 verandert...
Lees verder
De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.