Resultaten rustgewas met ultravroege maïs
Tijdens een veldexperiment in het groeiseizoen 2024 in het kader van het project ‘Tegearre Ûnderfine’ werd de teelt van ultravroege maïs...
Lees verderHet registreren van de landschapselementen, bufferstroken intekenen, eco-activiteiten, én een uitgebreide vragenlijst. De Gecombineerde Opgave is dit jaar een hele klus.
Volgens het ministerie zal het dit jaar 14 uur extra tijd kosten om alles rondom het nieuwe GLB te regelen. Dat is wel erg veel volgens Paul Blokker, productmanager Mest & Mineralen bij DLV Advies. Toch is zijn belangrijkste advies wel: begin op tijd. “Mijn Percelen aanpassen, en dan met name de sloten, bufferstroken en landschapselementen is een hele klus. Wacht daar niet mee tot het mei is, maar start nu.”
Om ondernemers te helpen die zelf de Gecombineerde Opgave invullen, biedt DLV Advies een DHZ-cursus aan. Opgeven kan via onderstaand formulier. Deelname kost € 125 p.p.. Voor de lunch wordt gezorgd.
Het doel is om de percelen en landschapselementen in te tekenen en een start te maken met de Gecombineerde Opgave. Neem hiervoor uw eigen laptop en inlog bij RVO mee.
Paul geeft alvast een beeld van de stappen die doorlopen moeten worden bij het invullen van de Gecombineerde Opgave:
Begin met het bewerken van de percelen. Dus het eventueel aanpassen van de grenzen en de gewassen.
Geef alle percelen een duidelijke naam. Elke bufferstrook wordt een eigen perceel. En een bufferstrook loopt van dam tot dam. Dus sommige percelen worden straks opgedeeld in 4 losse percelen. Er zijn bedrijven die hierdoor 4 keer zo veel percelen krijgen als ze hadden. Dan is een duidelijke naam belangrijk om nog te weten over welk perceel het gaat.
Voeg vervolgens de sloten toe in Mijn percelen.
In het geval van eco-activiteiten en/of andere teelt in de bufferstrook, moet je ook de bufferstroken intekenen in Mijn percelen.
Als laatste moeten de landschapselementen toegevoegd in Mijn percelen.
Toekennen eco-activiteiten gebeurt in de Gecombineerde Opgave en niet in Mijn percelen.
Wilt u meer weten over dit onderwerp? Uiteraard kan één van onze adviseurs Mest & Mineralen u hierbij helpen. Neem daarvoor contact op met de adviseur in uw regio.
Tijdens een veldexperiment in het groeiseizoen 2024 in het kader van het project ‘Tegearre Ûnderfine’ werd de teelt van ultravroege maïs...
Lees verderOp proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat (Zeeland) wordt al lang onderzoek gedaan naar gewasdiversiteit en de effecten daarvan. Een van die onderzoeken...
Lees verder
De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.