Maximaal € 125.000 subsidie voor Productieve investeringen groen-blauw en dierenwelzijn

Publicatiedatum: 23 augustus 2024

Vanaf 2 september 2024 kunnen agrarisch ondernemers uit Gelderland subsidie aanvragen voor productieve investeringen die bijdragen aan biodiversiteit, waterbeheer (groen-blauw) en dierenwelzijn. Deze regeling valt onder het GLB en ondersteunt duurzame landbouwpraktijken.

De regeling is tot en met 28 november 2024 aan te vragen. Met een subsidiepot van €2 miljoen kunt u 40% subsidie ontvangen waarbij het minimale subsidiebedrag € 20.000 is en het maximale bedrag € 124.999.

Minimaal 18 punten kans te maken op een positieve beschikking

De regeling stimuleert investeringen in bijvoorbeeld landschapsbeheer, waterbeheer en verbeterde dierenverblijven. Innovaties zoals aanpassingen voor klimaatadaptatie of vermindering van mestuitstoot kunnen extra punten opleveren. “En die punten zijn nodig”, attendeert Maureen Veltmaat, Projectleider bij DLV Advies. "Voor een succesvolle aanvraag zijn minimaal 18 punten noodzakelijk. Bij lagere scores is de kans op goedkeuring, gezien het budget en de hoogte van de subsidieaanvraag, zeer klein. “Ook belangrijk is dat wanneer de investeringen vergunningplichtig zijn, bij de aanvraag een bewijs van aanvraag van de vergunning of het besluit op de vergunningaanvraag moet worden aangeleverd”, vult Gerdien Aaftink, Projectaccountmanager bij DLV Advies, aan.

Volgens onze adviseurs zijn investeringen in zaken aanschaf en aanlag van vrijloopkraamhokken voor zeugen, dagontmestingsystemen met een mestschuif onder de roosters, mechanische mestscheidingsapparatuur, matrassen voor koeien om op te rusten en aanschaf en aanleg van regelbare drainage  enkele van de maatregelen die hoog scoren.

Subsidie aanvragen

Meer informatie over deze regeling treft u op www.stimulus.nl/glb-23-27. Via de webportal van Stimulus kunt u een aanvraag indienen. Heeft u ondersteuning nodig bij de aanvraag of wilt u dat wij de aanvraag voor u verzorgen, neem dan contact op met Maureen of Gerdien.

Bedrijfsovername slaat een generatie over: met DLV Advies voelt als een collega aan tafel

Nathalie Wichers runt samen met haar opa en oma een melkveebedrijf in Lemelerveld. Momenteel is Nathalie bezig om het bedrijf van haar opa en oma over...

Lees verder

Meer tijd voor intrekken vergunning bij positieve beschikking Lbv

Heeft u een positieve beschikking ontvangen voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) of Lbv-plus? U krijgt nu meer tijd om...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden