Deadline definitieve aanvraag GLB 2 december
Heeft u nog geen definitieve vaststellingsaanvraag ingediend voor het GLB? U heeft nog tot 2 december 2024 de tijd om dit te doen. Vanaf 2025 verandert...
Lees verderDe kosten voor mestafzet maken een fors deel uit van de kostprijs en de verwachting is dat de afzetkosten ook in de toekomst hoog zullen blijven. Zelf de mest verwerken op het eigen bedrijf biedt een alternatief. De technieken ontwikkelen steeds verder en ook komen er meer subsidies beschikbaar.
Om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van verwerkingstechnieken organiseert DLV Advies op woensdag 21 juni een ‘Boer on tour’ over mestverwerking op bedrijfsniveau voor rundveehouders én varkenshouders in Oost-Nederland.
10.00 uur Ontvangt met koffie en thee
10.15 uur Start mini-symposium met de onderwerpen:
11.15 uur Bekijken verschillende mestverwerkingstechnieken: diverse voorscheiders, biologische zuivering, verdampingstechniek en het loosbaar maken van water uit de mest.
16.00 uur Afsluiting
Locatie: Deventer Kunstweg 2a, 7156NW Beltrum
De dag start op de locatie van Groot Zevert in Beltrum met een mini-symposium over de mogelijkheden van mestverwerking, de vergunningen, behouden van mineralen én de ervaring van Arjan Prinsen die als gastheer zelf actief is met allerlei technieken.
Daarnaast bekijken we op twee andere locaties in de omgeving verschillende verwerkingstechnieken. Dit zijn verwerkingstechnieken die zowel rundvee- als varkensmest kunnen verwerken. Tijdens het bezoek vertelt de ondernemer over zijn ervaringen met de techniek en de financiële aspecten. De leveranciers zijn ook aanwezig om de techniek toe te lichten.
De verschillende mestverwerkingstechnieken tijdens deze dag zijn:
Jan Pijnenburg, specialist mest: “Er zijn relatief veel veehouders al bezig met mestverwerking of willen zelf aan de slag gaan om met mest te verwerken. Zij oriënteren zich breed en zijn geïnteresseerd in de technieken. Soms zoeken ze naar onderdelen van een bepaalde techniek en soms naar complete oplossingen of installaties. Het moet passen bij de boer en het bedrijf. Door meerdere mestverwerkingstechnieken te bekijken en te luisteren naar de verhalen van de ondernemers die er mee werken krijg je nieuwe inzichten van de techniek. Een praktisch verhaal, het bekijken van de technieken en het contact met andere ondernemers is de meerwaarde van de boer on tour-dag.”
De dag in Oost-Nederland is bedoeld voor rundveehouders én varkenshouders. De kosten voor deelname aan deze ‘Boer on tour’ dag, inclusief lunch en naslagwerk, bedragen € 100,- per persoon exclusief btw.
Meld u direct aan voor deze dag.
Voor meer informatie neemt u contact op met onderstaande collega's.
Het project ‘De bodem als spons’ is een project dat mede mogelijk wordt gemaakt door provincie Overijssel en ELFPO. Tijdens deze dag wordt in het kader van dit project kennis beschikbaar gesteld uit dit project.
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland |
Heeft u nog geen definitieve vaststellingsaanvraag ingediend voor het GLB? U heeft nog tot 2 december 2024 de tijd om dit te doen. Vanaf 2025 verandert...
Lees verder"De situatie rondom drijfmest was al nijpend, maar wordt alleen maar erger", zegt Paul Blokker, adviseur Mest & Mineralen. Melkveehouders...
Lees verder
De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.