Subsidies POP3 aangekondigd

Publicatiedatum: 06 oktober 2015

De uitvoering van programmaperiode 2014-2020 van het derde Plattelands Ontwikkel Programma (POP3) ligt bij de provincies. Dit betekent dat de invulling van de maatregelen per provincie kunnen verschillen. 

Er zijn algemene maatregelen voor de POP3 beschreven:

  • Trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties.
  • Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen.
  • Fysieke investeringen in verduurzaming van agrarische ondernemingen van jonge landbouwers.
  • Investeringen in infrastructuur voor de ontwikkeling, modernisering of aanpassing van landbouwbedrijven.
  • Niet-productieve investeringen voor biodiversiteit, natuur, landschap en hydrologische maatregelen PAS niet-productieve investeringen water.
  • Samenwerking voor innovaties.
  • Samenwerking in het kader van het Europees Partnerschap voor Innovatie.

Per provincie wordt op een andere manier invulling gegeven. Ter illustratie de openstellingen van de provincie Noord Brabant waar in november een drietal tenders aangekondigd zijn die bijdragen aan innovatie en verduurzaming van het platteland. Naast de investeringsregeling voor ‘Innovaties voor precisiebemesting op landbouwbedrijven’ worden twee projectsubsidies opengesteld:

·         Kennisoverdracht bodem en water op landbouwbedrijven: voor het informeren van groepen landbouwers over innovaties die leiden tot minder grondstoffengebruik of zelfs het sluiten van nutriëntenkringlopen. Doel van deze regeling is  meer efficiëntie, minder emissies en verbetering van de bodem- en waterkwaliteit.

·         Samenwerking voor innovaties: voor het openstellen en exploiteren van een testfaciliteit. Doel van deze regeling is het praktijkrijp maken van innovaties gericht op duurzame productiesystemen, verdienmodellen en producten of diensten met toegevoegde waarden. Innovaties moeten passen binnen de Innovatieprogramma van Agrofood.

Neem voor meer informatie hierover contact op met: Angela van der Sanden

Grip op marktschommelingen door voerwinstprognoses melkveehouderij

De melkprijs staat momenteel op € 55,50 per 100 kg melk. Ondanks de hoge inkomsten, blijft voer een van de grootste kostenposten in de melkveehouderij,...

Lees verder

Doorboeren op een andere locatie

Wat als de bank vanwege de locatie dichtbij een Natura 2000-gebied geen financiering wil verstrekken? Het overkwam een melkveebedrijf uit Drenthe....

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden