Zelf mest exporteren kan, maar is nu nog (te) duur
In een overspannen mestmarkt kan het interessant zijn om als boer zelf over de grens mest af te zetten. Maar hoe kansrijk is mestexport op kleine schaal?...
Lees verderWat zijn toepasbare maatregelen om de bedrijfsvoering efficiënter te maken en ammoniakemissie te verminderen? DLV Advies heeft zich verdiept in het onderwerp ‘Voeren voor minder ammoniak’ door onderzoek te doen naar de ureumfokwaarde binnen het project ‘Verfijning rantsoenadvies voor minder ammoniak met fokwaarde ureum’. Bij de praktijkproef die nu wordt uitgevoerd, wordt er gekeken naar de mogelijkheid tot sturen via het ruw eiwit binnen de krachtvoerverstrekking.
De onderzoeken zijn onderdeel van het POP3 project “Verfijning rantsoenadvies voor minder ammoniak met gebruikmaking van fokwaarde ureumgehalte”, een vervolg op het praktijknetwerk “Voeren voor minder ammoniak”. De kennis uit dit praktijknetwerk wordt verder uitgedragen in het vervolgproject in samenwerking met CRV en Schothorst Feed Research. Eerdere tips die naar voren kwamen:
Het doel is om inzicht te krijgen in ervaringen van veehouders met ammoniakreducerende maatregelen en sturen op ureum. Deze inzichten zullen gedeeld worden met o.a. de provincie Gelderland. U kunt deze enquête, indien gewenst, anoniem invullen. Vult u aan het einde uw e-mailadres in, dan ontvangt u bij het afronden van het onderzoek de resultaten.
De enquête zal 5 à 10 minuten in beslag nemen. Vult u deze enquête in om ons tot verdere inzichten te helpen?
Het project “Verfijning rantsoenadvies voor minder ammoniak met gebruikmaking van fokwaarde ureumgehalte” wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.
In een overspannen mestmarkt kan het interessant zijn om als boer zelf over de grens mest af te zetten. Maar hoe kansrijk is mestexport op kleine schaal?...
Lees verderHeeft u nog geen definitieve vaststellingsaanvraag ingediend voor het GLB? U heeft nog tot 2 december 2024 de tijd om dit te doen. Vanaf 2025 verandert...
Lees verder
De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.