Doorboeren op een andere locatie
Wat als de bank vanwege de locatie dichtbij een Natura 2000-gebied geen financiering wil verstrekken? Het overkwam een melkveebedrijf uit Drenthe....
Lees verderIn het nieuwe GLB kunnen jonge landbouwers, die een bedrijf (deels) hebben overgenomen, in aanmerking komen voor de vestigingssteun. De vestigingssteun is een vast bedrag en bedraagt minimaal € 25.000 en maximaal € 100.000 per bedrijf.
Het precieze bedrag is mede afhankelijk van het aantal aanvragen en wordt een vast bedrag per bedrijf, ongeacht bedrijfsgrootte.
Aan deze vestigingssteun zijn een aantal voorwaarden verbonden. De belangrijkste zijn:
De aanvrager mag op 31 december van het jaar van aanvraag nog geen 40 jaar zijn.
Ondertekende koopakte is van maximaal 12 maanden geleden.
Tenminste 50% van de financiering staat op naam of meer dan 50% van de aandelen is in eigendom met een blokkerende en beslissende zeggenschap binnen het bedrijf.
Bij de subsidieaanvraag moet de jonge landbouwer een bedrijfsplan indienen. Hierin komt de gewenste ontwikkeling van het bedrijf met ‘mijlpalen’ voor de eerste vijf jaar. Ook wordt aandacht besteed aan hoe de steun bijdraagt aan de GLB-doelen en er moet in komen te staan waaraan de steun besteed wordt. De steun moet in ieder geval besteed worden aan één of meer van de volgende posten:
Aankoop/overname van bestaande bedrijfsinventaris.
De aankoop van bedrijfsgebouwen.
De overname van aandelen van een rechtspersoon (indien van toepassing).
Veel details voor de vestigingssteun zijn nog niet bekend. Ook is nog niet bekend wanneer een jonge landbouwer de vestigingssteun kan aanvragen. Het is de verwachting dat voor het aanvragen van de vestigingssteun een openstellingsperiode komt die los staat van de Gecombineerde opgave. Wanneer dit gaat zijn, is nog niet bekend gemaakt.
Wilt u op de hoogte gehouden worden over de vestigingssteun? Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u op de hoogte.
Wat als de bank vanwege de locatie dichtbij een Natura 2000-gebied geen financiering wil verstrekken? Het overkwam een melkveebedrijf uit Drenthe....
Lees verder"De effecten van de Lbv en Lbv+ beginnen nu merkbaar te worden. Ze leiden tot een aanzienlijke krimp van de varkenssector. Tot op heden...
Lees verder
De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.