Kalverhouders Jan en Sanne Dubbelhuis pionieren met buitenuitloop
De Drentse kalverhouders hebben een uniek proefproject gerealiseerd: een buitenuitloop voor blankvleeskalveren. Binnen de kalversector zei iedereen dat...
Lees verderDLV Advies heeft inmiddels al flink wat aanmeldingen voor de Lbv(-Plus) regeling verzorgd. “Het blijkt dat er toch wel een aantal punten zijn die extra aandacht nodig hebben,“ aldus Marco Hol. Marco is adviseur bij DLV Advies en begeleidt veel klanten in dit traject. “Ik hoor van mijn klanten dat ze het zelf wel even zouden doen, maar daar kwamen ze snel van terug.”
"De afwezigheid van essentiële informatie, onnauwkeurige stalregistraties en het ontbreken van een bevestiging na inschrijving, zijn slechts een greep uit de uitdagingen die zich kunnen voordoen tijdens het aanmeldingsproces voor een van de Lbv-regelingen," benadrukt Marco. Hij wijst op enkele vaak voorkomende struikelblokken.
Een van de obstakels die vaak voorkomt, is het ontbreken van cruciale informatie na de aanmelding. Het is essentieel om alle vereiste documentatie en gegevens nauwkeurig in te dienen voor een succesvolle aanvraag. Zo is het belangrijk om niet alleen de WOZ-beschikking, maar ook het bijbehorende taxatieverslag in te dienen. Het missen van dit soort details kan leiden tot aanvullende verzoeken en vertragingen.
Helaas wordt er na de aanmelding geen bevestiging verstrekt in de vorm van een afschrift van de complete aanvraag. Marco: “Gelukkig nemen we bij DLV Advies extra maatregelen bij de aanvragen die we beheren. Hierdoor zijn we in staat om achteraf nauwkeurig te reconstrueren wat er precies is ingediend.”
Een ander struikelblok betreft de vereiste Aerius-berekeningen, die de milieueffecten beoordelen. Deze berekeningen vergen precieze input, waaronder het juiste referentie- of rekenjaar. “We hebben situaties meegemaakt waarin nieuwe Aerius-berekeningen met andere rekenjaren nodig waren om aan de gestelde eisen te voldoen”, zegt Marco.
Het registreren van stallen binnen de regeling vereist het gebruik van ID-nummers uit de BAG Viewer, die de gebouwenregistratie van de Kamer van Koophandel weergeeft. Belangrijk om te weten is dat deze registratie niet altijd actueel of nauwkeurig is. Soms worden gebouwen onjuist weergegeven of als één geheel gepresenteerd, terwijl ze in werkelijkheid verschillende ingebruiknamejaren hebben. Hierbij is het cruciaal om te vertrouwen op feitelijke gegevens en niet alleen op de registratie in de BAG Viewer.
Een laatste aspect is het ontbreken van de mogelijkheid om achteraf wijzigingen in een aanvraag door te voeren. Marco: “Hoewel het mogelijk is om een aanvraag in te trekken en opnieuw in te dienen, is dit geen optimale route en kan dit leiden tot onnodige vertragingen en complicaties.”
Heeft u vragen over de Lbv-regelingen of overweegt u deze regeling aan te vragen? Vanaf 1 september wordt de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie, oftewel SABE, opnieuw opengesteld. U kunt een adviesvoucher ter waarde van € 1.800 aanvragen, waarvoor een eigen bijdrage geldt van € 300. Binnen deze regeling kunt u onder andere advies krijgen over persoonlijke ontwikkeling, verdienvermogen, bedrijfsopvolging en bedrijfsbeëindiging.
Wilt u gebruik maken van de SABE-voucher via DLV Advies? Meldt u dan aan via onderstaand formulier. Wij verzorgen graag de aanmelding voor u. U ontvangt van ons een bevestiging en een toelichting op het verdere proces.
De Drentse kalverhouders hebben een uniek proefproject gerealiseerd: een buitenuitloop voor blankvleeskalveren. Binnen de kalversector zei iedereen dat...
Lees verderDe veehouderij staat voor grote uitdagingen: het verminderen van emissies terwijl tegelijkertijd wordt voldaan aan steeds strengere milieunormen, wat vraagt...
Lees verder