Grip op marktschommelingen door voerwinstprognoses melkveehouderij
De melkprijs staat momenteel op € 55,50 per 100 kg melk. Ondanks de hoge inkomsten, blijft voer een van de grootste kostenposten in de melkveehouderij,...
Lees verderHeeft u een positieve beschikking ontvangen voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) of Lbv-plus? U krijgt nu meer tijd om uw natuur- en/of milieuvergunning aan te passen of in te trekken. “Veehouders kunnen op deze manier toch gewoon het tweede voorschot aanvragen, ook al is het besluit tot intrekken of aanpassen van de vergunning nog niet genomen”, zegt Marco Hol, adviseur bij DLV Advies, hierover.
Het moment waarop u het besluit over uw aangepaste of ingetrokken vergunning moet versturen, verandert. Waar dit eerder al bij het aanvragen van de tweede voorschot moest, kan dit nu bij de aanvraag voor de vaststelling van de subsidie.
U kunt het besluit op uw verzoek om uw vergunning aan te passen of in te trekken nu op twee momenten versturen:
Als u uw tweede voorschot aanvraagt.
Is uw vergunning al aangepast of ingetrokken? Dan mag u het definitieve besluit al meesturen met deze aanvraag.
Als u de vaststelling van uw subsidie aanvraagt.
Is uw vergunning nog niet aangepast of ingetrokken bij de aanvraag van uw tweede voorschot? Dan stuurt u het definitieve intrekkingsbesluit mee bij de aanvraag van de vaststelling. Bij de aanvraag van uw tweede voorschot moet u wel bewijs meesturen dat de gemeente of provincie uw verzoek heeft ontvangen, zoals een ontvangstbevestiging of een voorlopig besluit (ontwerpbesluit).
Wilt u weten wanneer u uiterlijk het tweede voorschot en de vaststelling moet aanvragen, en dus wanneer u het besluit over uw vergunning moet versturen? Op www.rvo.nl/lbv-na-beslissing vindt u een hulpmiddel om uw eigen planning te maken.
Het aanpassen of intrekken van een vergunning kan veel tijd kosten, vooral als er nog activiteiten uitgevoerd moeten worden op locatie. Door het intrekkingsbesluit nu later te mogen versturen, krijgen u en de gemeente of provincie meer tijd. Hierdoor kan er ook op tijd het tweede voorschot aangevraagd worden. “Wij kunnen ons voorstellen dat deze aanpassing vragen oproept. Hiervoor kunt u altijd contact met ons opnemen. We raden u sowieso aan om contact op te nemen met uw gemeente en provincie. Bespreek samen wat er mogelijk is op uw locatie en hoeveel tijd zij nodig hebben om uw vergunning aan te passen of in te trekken. Op die manier kunt u een realistische planning maken en gebruikmaken van de extra tijd die u nu heeft”, aldus Marco.
De melkprijs staat momenteel op € 55,50 per 100 kg melk. Ondanks de hoge inkomsten, blijft voer een van de grootste kostenposten in de melkveehouderij,...
Lees verderWat als de bank vanwege de locatie dichtbij een Natura 2000-gebied geen financiering wil verstrekken? Het overkwam een melkveebedrijf uit Drenthe....
Lees verder