Meer tijd voor intrekken vergunning bij positieve beschikking Lbv

Publicatiedatum: 30 september 2024

Heeft u een positieve beschikking ontvangen voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) of Lbv-plus? U krijgt nu meer tijd om uw natuur- en/of milieuvergunning aan te passen of in te trekken. “Veehouders kunnen op deze manier toch gewoon het tweede voorschot aanvragen, ook al is het besluit tot intrekken of aanpassen van de vergunning nog niet genomen”, zegt Marco Hol, adviseur bij DLV Advies, hierover.

Het moment waarop u het besluit over uw aangepaste of ingetrokken vergunning moet versturen, verandert. Waar dit eerder al bij het aanvragen van de tweede voorschot moest, kan dit nu bij de aanvraag voor de vaststelling van de subsidie.

Wanneer moet u het besluit versturen?

U kunt het besluit op uw verzoek om uw vergunning aan te passen of in te trekken nu op twee momenten versturen:

  1. Als u uw tweede voorschot aanvraagt.
    Is uw vergunning al aangepast of ingetrokken? Dan mag u het definitieve besluit al meesturen met deze aanvraag.

  2. Als u de vaststelling van uw subsidie aanvraagt.
    Is uw vergunning nog niet aangepast of ingetrokken bij de aanvraag van uw tweede voorschot? Dan stuurt u het definitieve intrekkingsbesluit mee bij de aanvraag van de vaststelling. Bij de aanvraag van uw tweede voorschot moet u wel bewijs meesturen dat de gemeente of provincie uw verzoek heeft ontvangen, zoals een ontvangstbevestiging of een voorlopig besluit (ontwerpbesluit).

Wilt u weten wanneer u uiterlijk het tweede voorschot en de vaststelling moet aanvragen, en dus wanneer u het besluit over uw vergunning moet versturen? Op www.rvo.nl/lbv-na-beslissing vindt u een hulpmiddel om uw eigen planning te maken.

Waarom deze verandering?

Het aanpassen of intrekken van een vergunning kan veel tijd kosten, vooral als er nog activiteiten uitgevoerd moeten worden op locatie. Door het intrekkingsbesluit nu later te mogen versturen, krijgen u en de gemeente of provincie meer tijd. Hierdoor kan er ook op tijd het tweede voorschot aangevraagd worden. “Wij kunnen ons voorstellen dat deze aanpassing vragen oproept. Hiervoor kunt u altijd contact met ons opnemen. We raden u sowieso aan om contact op te nemen met uw gemeente en provincie. Bespreek samen wat er mogelijk is op uw locatie en hoeveel tijd zij nodig hebben om uw vergunning aan te passen of in te trekken. Op die manier kunt u een realistische planning maken en gebruikmaken van de extra tijd die u nu heeft”, aldus Marco.

Bedrijfsovername slaat een generatie over: met DLV Advies voelt als een collega aan tafel

Nathalie Wichers runt samen met haar opa en oma een melkveebedrijf in Lemelerveld. Momenteel is Nathalie bezig om het bedrijf van haar opa en oma over...

Lees verder

€ 50.000 vergoeding voor haalbaarheidsonderzoek voor verplaatsing

Denkt u aan de mogelijkheid om uw veehouderij te verplaatsen binnen Nederland of de EU? En wilt u weten of dit mogelijk en rendabel is? Met de Landelijke...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Marco Hol

Adviseur Financieel Management & Schade Expertise
06 26 51 86 86
Stuur e-mail
Meer over Marco