Overijssel ondersteunt jonge bedrijfsopvolgers met 30% subsidie

Publicatiedatum: 21 augustus 2024

Goed nieuws voor jonge bedrijfsopvolgers uit Overijssel. De provincie biedt een subsidie van 30% voor investeringen in digitalisering en verduurzaming. Met deze regeling kun je minimaal € 10.000 en maximaal €20.000 ontvangen voor het verbeteren van je bedrijfsprocessen. Denk aan energiebesparende maatregelen, duurzame innovaties, of digitalisering. Deze subsidie helpt om toekomstbestendig te ondernemen en het bedrijf verder te professionaliseren.

Je kunt de subsidie aanvragen bij het ondernemersloket van de provincie tot uiterlijk 30 november of totdat het budget bereikt is. 

Wie komt in aanmerking?

De subsidie is gericht op jonge bedrijfsopvolgers die in Overijssel een familiebedrijf hebben overgenomen uiterlijk 2 jaar voor de datum van indiening. Specifiek richt de regeling zich op investeringen die bijdragen aan duurzaamheid en digitalisering.

Wat kun je met de subsidie doen?

De provincie wil bedrijfsopvolgers helpen om stappen te zetten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Met de subsidie kun je bijvoorbeeld investeren in:

  • Digitalisering: automatisering van processen, implementatie van software of IT-oplossingen die je bedrijfsvoering efficiënter maken.

  • Verduurzaming: aanschaf van milieuvriendelijke productiemiddelen, energiebesparende technieken, of het ontwikkelen van duurzame producten.

Laagdrempelig

“De aanvraagprocedure is eenvoudig en laagdrempelig”, benoemt Maureen Veltmaat, projectleider bij DLV Advies. “Je dient een projectplan in te dienen waarin je aangeeft hoe de investering bijdraagt aan je bedrijfsdoelen op het gebied van verduurzaming en digitalisering. Na goedkeuring kun je rekenen op een subsidie die 30% van de kosten dekt, tot een maximum van €20.000.” “Het is wel belangrijk om te weten dat deze subsidie onder de de-minimissteun valt, wat betekent dat er een maximum is aan het totale bedrag aan overheidssteun dat je kunt ontvangen en dien je deel te nemen aan een Leren-van-elkaar-kring georganiseerd door Hogeschool Windesheim”, vult Projectaccountmanager Gerdien Aaftink haar collega aan.

Subsidie aanvragen

Wil je de subsidie aanvragen of wil je meer weten over deze regeling? Kijk dan op de website van de provincie of neem contact op met Maureen of Gerdien.

Bedrijfsovername slaat een generatie over: met DLV Advies voelt als een collega aan tafel

Nathalie Wichers runt samen met haar opa en oma een melkveebedrijf in Lemelerveld. Momenteel is Nathalie bezig om het bedrijf van haar opa en oma over...

Lees verder

Meer tijd voor intrekken vergunning bij positieve beschikking Lbv

Heeft u een positieve beschikking ontvangen voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) of Lbv-plus? U krijgt nu meer tijd om...

Lees verder

Meer nieuws