Kom naar ruwvoerronde editie Maïs

Publicatiedatum: 21-07-2016

Op 25 augustus en 1 september geeft Sjoerd Roelofs een praktijkgerichte workshop over de bodem tijdens de 'Ruwvoerronde, editie Maïs', georganiseerd door Boerderij.

De kwaliteit van ruwvoer is bepalend voor het rendement. Goed ruwvoer verbetert de benutting van mineralen, zorgt voor een goede voerefficiëntie en draagt positief bij aan de gezondheid van koeien. Maar hoe zorgt u voor de juiste kwaliteit ruwvoer? En welk effect heeft welke kwaliteit op de Kringloopwijzer?

Op twee locaties doet u in een halve dag kennis op over de teelt, oogst en bewaring van snijmaïs. U staat daadwerkelijk in de praktijk, op het erf, bij de kuil en in het veld. Hierdoor hoort, ziet en weet u direct welke tips en trucs u voordeel én ruwvoerrendement kunnen opleveren. Deze zaken komen aan bod tijdens de Ruwvoerronde op 25 augustus in Haarlo en 1 september in Berlicum. Voor adviseurs en loonwerkers duurt het programma van 9.00 uur tot 12.00 uur en is inclusief lunch. Voor melkveehouders duurt het programma van 12.00 tot 15.15 uur en is ook inclusief lunch voorafgaand.

Praktijkgerichte workshop over de bodem

Sjoerd Roelofs zal tijdens deze dag ingaan op de bodem als basis voor succes. Waterhuishouding, wortelontwikkeling, de aanwezigheid van wormen en een storende laag zijn een aantal onderwerpen die hij zal behandelen. Naast Sjoerd verzorgen Eurofins Agro, Limagrain, ForFarmers en Reesink Technische Handel workshops. Bekijk hier het complete programma. Deelname aan de Ruwvoerronde is gratis. Aanmelden kan hier.  

Video: alles over Bokashi
Keuzes bij renovatie goed afwegen
Zelf mest exporteren kan, maar is nu nog (te) duur
ISDE 2025: subsidie windmolens meer dan verdubbeld
Intrekking ongebruikte stikstofruimte: een paniekmaatregel zonder duurzame impact
Grip op marktschommelingen door voerwinstprognoses melkveehouderij
Energiebesparingsplicht: wees voorbereid op controles omgevingsdienst
Deadline definitieve aanvraag GLB 2 december
Veranderingen in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) voor dieselolietanks