Openstellingen provinciale subsidies

Publicatiedatum: 27 augustus 2024

In meerdere provincies worden nieuwe subsidies opengesteld met vergoedingen die kunnen oplopen tot €125.000. De Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland biedt mkb-ondernemers financiële steun om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. In Gelderland kan er subsidie aangevraagd worden voor productieve investeringen die bijdragen aan biodiversiteit, waterbeheer (groen-blauw) en dierenwelzijn. Daarnaast ondersteunt Overijssel jonge bedrijfsopvolgers bij investeringen in digitalisering en verduurzaming. 

De Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2024-2028

De Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2024-2028 biedt mkb-ondernemers in Flevoland financiële steun om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Deze regeling richt zich specifiek op het verkrijgen van onafhankelijk advies met betrekking tot de continuïteit van de bedrijfsvoering, bedrijfsovername en bedrijfsopvolging. Ondernemers kunnen met deze regeling een subsidie aanvragen van maximaal €5.000, wat neerkomt op 50% van de advieskosten. 

Lees meer

Maximaal € 125.000 subsidie voor agrarisch ondernemers uit Gelderland

Vanaf 2 september 2024 kunnen agrarisch ondernemers uit Gelderland subsidie aanvragen voor productieve investeringen die bijdragen aan biodiversiteit, waterbeheer (groen-blauw) en dierenwelzijn. Deze regeling valt onder het GLB en ondersteunt duurzame landbouwpraktijken.

De regeling is tot en met 28 november 2024 aan te vragen. Met een subsidiepot van €2 miljoen kunt u 40% subsidie ontvangen waarbij het minimale subsidiebedrag € 20.000 is en het maximale bedrag € 124.999.

Lees meer 

Overijssel ondersteunt jonge bedrijfsopvolgers met 30% subsidie

Goed nieuws voor jonge bedrijfsopvolgers uit Overijssel. De provincie biedt een subsidie van 30% voor investeringen in digitalisering en verduurzaming. Met deze regeling kun je minimaal € 10.000 en maximaal €20.000 ontvangen voor het verbeteren van je bedrijfsprocessen. Denk aan energiebesparende maatregelen, duurzame innovaties, of digitalisering. Deze subsidie helpt om toekomstbestendig te ondernemen en het bedrijf verder te professionaliseren.

Lees meer

Bedrijfsovername slaat een generatie over: met DLV Advies voelt als een collega aan tafel

Nathalie Wichers runt samen met haar opa en oma een melkveebedrijf in Lemelerveld. Momenteel is Nathalie bezig om het bedrijf van haar opa en oma over...

Lees verder

Meer tijd voor intrekken vergunning bij positieve beschikking Lbv

Heeft u een positieve beschikking ontvangen voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) of Lbv-plus? U krijgt nu meer tijd om...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden