Terugkijken webinar: Kennissessie sensoren, datasystemen en protocollen

Publicatiedatum: 07 oktober 2024

De veehouderij staat voor een grote uitdaging: emissies verminderen en tegelijkertijd voldoen aan de steeds strengere milieunormen. Innovatieve technologieën zoals sensoren spelen hierbij een belangrijke rol door 24/7 inzicht te geven in de uitstoot van onder andere stikstof, ammoniak en methaan. Dit biedt veehouders de mogelijkheid om gericht maatregelen te nemen en hun bedrijfsvoering te optimaliseren. 

In het onlangs gehouden interactieve webinar werden de stappen besproken die nodig zijn om van sensortechnologie naar een doelvoorschriftenvergunning te komen. Experts deelden hun ervaringen en bespraken de uitdagingen die gepaard gaan met de huidige wet- en regelgeving.

Experts aan het woord: van sensortechnologie naar doelvoorschriften

Tom Ploeger, Projectaccountmanager bij DLV Advies en kartrekker tafel Data en meetsystemen Versnellingsaanpak, opent de sessie en schetst de context van het webinar. Harm Borgers, strategisch adviseur in complexe bestuurlijk-juridische dossiers, deelt zijn ervaring met het verlenen van een doelvoorschriftenvergunning. Hij bespreekt de stappen die nodig zijn om tot een vergunning te komen, de uitdagingen die hij  tegenkwam, en de oplossingen die dit biedt. Jeroen van Boxmeer, adviseur ROM bij DLV Advies, aanvrager Doelvoorschriftenvergunning (casus provincie Zeeland), bespreekt zijn ervaringen met het aanvragen van doelvoorschriftenvergunningen, specifiek in de provincie Zeeland. Hij gaat in op de stappen die nog gezet moeten worden, de discussies met bevoegd gezag, en hoe dit kan bijdragen aan de oplossing voor PAS-melders. Gerard van Beek, stallenbouwer en ontwikkelaar van innovatieve stalsystemen met bijbehorende sensoren en dashboards, bespreekt wat er technisch al mogelijk is. Hij legt uit hoe deze technologieën kunnen bijdragen aan het verkrijgen van doelvoorschriftenvergunningen en wat er volgens hem nodig is om vooruitgang te boeken in het vergunningenlandschap.

Bekijk het webinar terug

 

Goed sonderen bespaart geld

Bij het ontwerpen en bouwen van een fundering dient de draagkracht van de ondergrond goed in kaart gebracht te worden. Dit proces, bekend als sonderen,...

Lees verder

Snelheid bouwproces door Wkb

DLV Advies is erkend partner van TUV Nord voor de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Voor klanten die het ontwerp en/of de bouwbegeleiding laten uitvoeren...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden