Maximaal € 10.000 subsidie voor energie-innovaties

Publicatiedatum: 25 juli 2024

‘Hoe kan ik slim omgaan met mijn eigen opgewekte energie?’ of ‘Hoe haal ik meer rendement uit mijn zonnepanelen?’ Vragen die regelmatig gesteld worden aan de energiespecialisten van DLV Advies. “Daar is niet één pasklaar antwoord op,” zegt projectleider Energie Erik de Jonge. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden voor rendementsverbetering. Ondernemers uit de provincie Overijssel die advies willen over energiebesparing of willen investeren in innovatieve energieoplossingen, kunnen nu gebruikmaken van twee aantrekkelijke subsidies: de regeling voor ‘Energiebesparende maatregelen’ en de subsidie ‘Stimuleren energie-innovatie’.

“Waarbij de subsidie ‘Energiebesparende maatregelen’ echt bedoeld is om ondernemers tegemoet te komen in de investeringskosten, is de subsidie ‘Stimuleren energie-innovatie’ echt gericht op het krijgen van advies en uitwerking van innovatieve ideeën op het erf rondom energie”, benoemt Erik. Deze subsidie kan oplopen tot € 10.000 per aanvraag.

Subsidie Energiebesparende maatregelen

Deze subsidie helpt inwoners en bedrijven in Overijssel bij het financieren van energiebesparende maatregelen. Door gebruik te maken van deze regeling kunt u tot 30% van uw investering terugkrijgen, waardoor uw project financieel aantrekkelijker wordt.

Wat houdt de subsidie in?

  • Doel: Ondersteunen van energiebesparende maatregelen in woningen en bedrijfsgebouwen.

  • Voorwaarden: U komt in aanmerking als u investeert in maatregelen zoals isolatie, HR++ glas, zonnepanelen en andere energie-efficiënte oplossingen.

  • Subsidiebedrag: U kunt tot 30% van de investeringskosten vergoed krijgen, met een maximum van € 2.500 per aanvraag.

Subsidie Stimuleren energie-innovatie

Deze subsidie is gericht op het bevorderen van innovatieve energieprojecten die bijdragen aan een duurzame energievoorziening. Het kan u helpen om nieuwe technologieën en processen te implementeren die uw energie-efficiëntie aanzienlijk verbeteren.

Wat houdt de subsidie in?

  • Doel: Ondersteunen van innovatieve energieprojecten die bijdragen aan duurzaamheid en energiebesparing.

  • Voorwaarden: Deze subsidie is beschikbaar voor MKB-ondernemingen die werken aan vernieuwende energieoplossingen, zoals slimme energienetwerken, energieopslag en duurzame productieprocessen.

  • Subsidiebedrag: De subsidie bedraagt maximaal 100% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen, met een maximum van € 5.000 per aanvraag. Voor energie-innovatie-initiatieven die mogelijk in aanmerking komen voor een bijdrage op basis van subsidieregeling 6.3 MIT-R&D-samenwerkingsprojecten, EFRO of REACT, kan de subsidie oplopen tot € 10.000 per aanvraag.

Beide subsidies kunnen tot uiterlijk 30 november 2024 ingediend worden of totdat het budget bereikt is.

Subsidie aanvragen

Wilt u meer weten over deze regelingen of de regeling aanvragen? Neem vrijblijvend contact op via onderstaande knop en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bel mij terug

Sterk dalende accu prijs versnelt de aankoopbeslissing

De prijzen van accu’s voor energieopslag dalen momenteel sterk. Voorheen was de aanschaf van zo’n accu voor bijvoorbeeld de opslag van je eigen...

Lees verder

Te weinig stroom: Wat nu?

Stroom wordt steeds schaarser. In veel regio’s kunnen telers niet zomaar een zwaardere stroomaansluiting krijgen vanwege een overbelast elektriciteitsnet....

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar