Basiscursus bewaren

Publicatiedatum: 29-12-2015

Bewaren is een vak apart. Leer er meer over bij de basiscursus bewaren door Harrie Versluis.

Tot aan de oogst is er veel aandacht voor een goed product. Als het eenmaal binnen is, verminderd die aandacht. Onterecht. Juist dan is veel kennis en inzicht nodig om te weten hoe u een product met de minste verliezen kan bewaren.

Bewaarspecialist Harrie Versluis geeft hierover een praktijkcursus bij het Cursuscentrum Agribusiness op 29 januari 2016, van 9.00 tot 16.00 uur. In deze praktijkcursus gaat Versluis nader in op alle aspecten van het bewaren van aardappelen. Wat is belangrijk om een goed product te houden? Hoe kan je indroogverliezen beperken? Hoe stel je dat in op je bewaarcomputer? Deze en andere vragen zullen aan bod komen. 

Na deze cursus heeft u de basiskennis over het bewaren van pootaardappelen weer up-to-date. Daarnaast heeft u meer kennis van lucht en de invloed daarvan op het bewaarproces. U gaat naar huis met een aantal praktische tips en ideeën om ook op uw bedrijf beter te bewaren.

De kosten voor deze cursus bedragen 375,00 euro. Inschrijven kan via Cursuscentrum Agribusiness.

Stalverbeteringen voor beter koecomfort en klimaat
Leer van demonstratiebedrijven: duurzaam boeren in de praktijk
Vestigingssteun t.w.v. €80.000: Aanvragen mogelijk vanaf 28 april
EIA 2025 stimuleert de energietransitie
Zaak Greenpeace: ‘Innovatie enige uitweg uit impasse’
Einde salderingsregeling per 2027: impact nu al merkbaar
Marieke Louwes - de Weerd: ‘Landbouw zit in mijn genen’
Kalverhouders Jan en Sanne Dubbelhuis pionieren met buitenuitloop
Themamiddag van gezamenlijke Commissies Bemesting