Bemesten met digestaat

Publicatiedatum: 20-08-2024

Op 2 juli hebben wij gekeken naar het onderwerp bemesting en grondbewerking bij diverse meststromen. In de ochtend zijn we begonnen met een presentatie en rondleiding bij H van Oosten in Meeden. Na de lunch gingen we verder met een veldbijeenkomst waarin de praktijk van het toedienen van meststoffen werd gedemonstreerd door Remon te Velde, werkzaam als specialist bemesting bij Delphy.

De video hieronder geeft een korte terugblik van deze dag.

Het aardappelenperceel is voor een deel bemest met onbewerkte mest en voor een deel bemest met digestaat (combinatie van rund-, pluimvee- en varkensmest). Op dit moment zijn er nog geen zichtbare verschillen. Later in het seizoen zou dat wel zichtbaar kunnen worden door verschillende werkingscoëfficienten van de mest. 

 

 

 

 

Het project Integrale Mestverwaarding wordt uitgevoerd met een bijdrage van het ‘Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO): Europa investeert in zijn platteland’.

Zelf mest exporteren kan, maar is nu nog (te) duur
ISDE 2025: subsidie windmolens meer dan verdubbeld
Intrekking ongebruikte stikstofruimte: een paniekmaatregel zonder duurzame impact
Grip op marktschommelingen door voerwinstprognoses melkveehouderij
Energiebesparingsplicht: wees voorbereid op controles omgevingsdienst
Deadline definitieve aanvraag GLB 2 december
Veranderingen in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) voor dieselolietanks
Subsidie Productieve investeringen voor bedrijfsmodernisering in Flevoland, Overijssel en Zeeland opent per 6 november 2024
Onafhankelijke begeleiding onmisbaar bij aanschaf accu