Cursus mest op maat

Publicatiedatum: 10-12-2015

Hoe kan ik effectief omgaan met drijf- en kunstmest? Laat u de mest uit eigen drijfmestkelder onderzoeken? Weet u hoeveel stikstof, fosfaat en kali er in zit? En hoeveel kunstmest strooit u de eerste snede? En de vierde?

Om kwalitatief hoog en smakelijk ruwvoer te winnen wordt een bemestingsplan steeds belangrijker. Nawerking uit drijfmest speelt hierbij een belangrijke rol.

Wilt u weten hoe u een passend bemestingsplan voor uw bedrijf kunt maken, zodat stikstof en andere voedingsstoffen zo optimaal mogelijk benut worden? Doe dan mee aan de praktijkcursus die bemestingsspecialist Marc Strikkeling vrijdag 5 februari van 9.00 tot 16.00 uur geeft. 

In deze cursus gaat Strikkeling nader in op het optimaal benutten van drijf- en kunstmest. Daarnaast leert u aan de hand van een voorbeeldbedrijf met grondmonsters en mestmonsters een bemestingsplan opstellen voor alle snedes, rekening houdend met grondslag, giften aan drijf- en kunstmest en beweiding. Hiervoor heeft DLV Advies het programma mijNperceel ontwikkeld.

De kosten van de cursus bedragen 375,00 euro. Geïnteresseerd? Schrijf u in via Cursuscentrum Agribusiness.

Zelf mest exporteren kan, maar is nu nog (te) duur
ISDE 2025: subsidie windmolens meer dan verdubbeld
Intrekking ongebruikte stikstofruimte: een paniekmaatregel zonder duurzame impact
Grip op marktschommelingen door voerwinstprognoses melkveehouderij
Energiebesparingsplicht: wees voorbereid op controles omgevingsdienst
Deadline definitieve aanvraag GLB 2 december
Veranderingen in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) voor dieselolietanks
Subsidie Productieve investeringen voor bedrijfsmodernisering in Flevoland, Overijssel en Zeeland opent per 6 november 2024
Onafhankelijke begeleiding onmisbaar bij aanschaf accu