Duurzaamheid binnen de varkenshouderij

Publicatiedatum: 05-10-2016

Tijdens een bijeenkomst van Connecting Agri & Food, dochterorganisatie van DLV Advies, en LLTB is samen met primaire ondernemers gekeken naar de maatregelen om de agrarische bedrijven duurzaam te houden zowel op economisch gebied als op het gebied van milieudruk. Tevens waren vertegenwoordigers van INNO+ en Stienen aanwezig, bedrijven die zich bezig houden met duurzaamheid in de sector.

Maatregelen voor duurzaamheid

Het project ‘Duurzaamheid in de varkenshouderij’ brengt in beeld welke maatregelen er zijn om te werken aan duurzaamheid van een bedrijf. Welke stappen zijn er bijvoorbeeld te zetten om te werken aan een energieneutrale varkensstal?

Samen met de aanwezige varkenshouders zijn in deze bijeenkomst duurzaamheidsmaatregelen geselecteerd. Deze vormen de basis voor door te rekenen maatregelen, waarvan een praktisch overzicht wordt gemaakt waarin zowel de economische effecten (investeringen, besparingen en terugverdientijd) als milieueffecten inzichtelijk worden gemaakt. Na de succesvolle bijeenkomst hebben de deelnemers aangegeven hier graag een vervolg aan te geven.

Meer weten over dit project, neem contact op met Angela van der Sanden, a.vandersanden@dlvadvies.nl of tel 06 53 38 53 23.

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie