Gevolgen besluit emissie arme huisvesting

Publicatiedatum: 21-09-2015

Per 1 augustus 2015 is het besluit emissiearme huisvesting in werking getreden. De belangrijkste wijzigingen leest u in dit artikel. 

Per 1 augustus 2015 is het besluit emissiearme huisvesting in werking getreden. In dit besluit is de maximale ammoniakuitstoot per dierplaats geregeld. De belangrijkste wijzigingen zijn; het verbod op traditioneel bouwen voor melkrundvee, ook als er weidegang toegepast wordt; het voorzien van emissie reducerende techniek bij vleeskalveren; maximale emissiewaarden voor de uitstoot van fijn stof bij pluimvee; en de biologische melkveehouderij moet ook emissiearm gaan bouwen.

In het besluit is een overgangsrecht voorzien voor verleende, maar nog niet gebouwde, stallen die niet aan de nieuwe grenswaarde voldoen. Deze stallen moeten voor 1 oktober 2016 opgericht zijn, wat betekent dat ze dan klaar voor gebruik dienen te zijn.  

Deze wijzigingen in combinatie met de Wet verantwoorde groei melkveehouderij en de komst van de fosfaatrechten, de ammoniakproblematiek en de slechte melkprijzen maken goed doordachte, alles omvattende, plannen meer dan noodzakelijk.

Wilt u weten wat DLV voor u kan betekenen bij uw voorgenomen bedrijfsontwikkeling?

Neem voor meer informatie contact op met: Jan de Groot

Zelf mest exporteren kan, maar is nu nog (te) duur
ISDE 2025: subsidie windmolens meer dan verdubbeld
Intrekking ongebruikte stikstofruimte: een paniekmaatregel zonder duurzame impact
Grip op marktschommelingen door voerwinstprognoses melkveehouderij
Energiebesparingsplicht: wees voorbereid op controles omgevingsdienst
Deadline definitieve aanvraag GLB 2 december
Veranderingen in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) voor dieselolietanks
Subsidie Productieve investeringen voor bedrijfsmodernisering in Flevoland, Overijssel en Zeeland opent per 6 november 2024
Onafhankelijke begeleiding onmisbaar bij aanschaf accu