Nieuwsarchief
Klantervaring: onderscheidend met het Livar-concept
Het Limburgse concept Livar onderscheid zich in de markt op smaak, vleeskwaliteit en dierenwelzijn. Nieuwbouw onder Livar brengt de nodige uitdagingen met zich mee: een uitmestinstallatie en grote loods voor de mestopslag, een uitloop voor de varkens en mestschuif in de stallen. Theo Mulders, projectleider bouw, begeleidde algemeen directeur Frank de Rond bij de nieuwbouw.
Livar, ofwel het Limburgs Kloostervarken, was het eerste particuliere varkensvleesconcept in Nederland dat eind jaren 90 is ontstaan uit een idee van vijf Limburgse varkenshouders die daarvoor inspiratie hadden opgedaan in Spanje en Italië. Inmiddels zijn er meerdere kleinschalige boerderijen in Limburg die varkens houden voor de Livar-keten. Frank: “Recent is onze keten uitgebreid met een nieuwe boerderij met twee Livar vleesvarkensstallen volgens het Beter Leven Keurmerk drie sterren.”
Uitmestinstallatie en mestopslag
Voor de bouw van het nieuwe bedrijf op de locatie in Meerlo had Frank contact met Theo Mulders, projectleider Bouw bij DLV Advies. “Theo heeft ons verzoek heel kundig opgepakt. Hij dacht mee met het concept en baseerde het ontwerp mede op basis van de al bestaande stallen van Livar. Theo had nieuwe inzichten in het ontwerp, die afweken van een gangbaar ontwerp. Tevens heeft hij ons goed begeleid bij de aanbesteding van de bouw van twee nieuwe stallen, een nieuw facilitair gebouw en een mestloods. Ook is een uitmestinstallatie meegenomen in de bouw.”
Lees verder bij de klantervaring Onderscheidend met het Livar-concept