Meld je aan voor een demo in ‘De week van de duurzame ondernemer’

Publicatiedatum: 07-03-2024

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart stellen verschillende Brabantse agrarische ondernemers hun bedrijf open om de innovaties te demonstreren die zij hebben doorgevoerd om hun bedrijf klimaatbestendiger te maken.

Tijdens deze demonstraties worden praktische innovatieve maatregelen getoond, waaronder mestvergisting, duurzame energieproductie, agroforestry, en duurzaam water en bodembeheer.

Klimaatbewust ondernemen

De week is bedoeld voor agrarische ondernemers en biedt de mogelijkheid tot kennisdeling, waarbij zij kunnen zien hoe collega’s effectief omgaan met deze uitdagingen en laten zien hoe het wél kan.

11 maart 2024: Agroforestry

Wil je een kijkje nemen bij een van de pioniers op het gebied van agroforestry, zoals John Heesakkers van de Janmiekeshoeve in Mariahout. Kijk dan voor meer informatie en meld je aan.

11 maart 2024: Wateradaptie in de melkveehouderij

Ben jij benieuwd hoe je als melkveehouder natuur inclusief en biologisch kan ondernemen? Kom naar familie Dankers en leer meer hierover. Meer informatie over en aanmelden

12 maart 2024: Mono mestvergisting & elektriciteitsproductie

Gijs en Jack van Poppel geven een demo over mono mestvergisting & elektriciteitsproductie op het erf. Meer informatie en aanmelden.

12 maart 2024: Integraal aanpakken klimaat & stikstof

Melkveehouder Gerard Noordman in Sterksel pakt huidige uitdagingen integraal aan. Benieuwd naar hoe hij zijn uitstoot reduceert? Lees hier meer informatie en om aan te melden

13 maart 2024: Groenbemesters

Tijdens deze demo-bijeenkomst vertelt Arjan over het Carbon Farming project, hoe hij omgaat met zijn bodem en welke voordelen dit heeft voor zijn bedrijf en voor het klimaat. Meer informatie en aanmelden.

13 maart 2024: Groen Gas

Frank van Genugten geeft een rondleiding en legt het proces van mestvergisting en stikstofstrippen uit. Meer informatie en aanmelden.

14 maart 2024: Zelfvoorzienbaarheid Eiwitbehoefte in de melkveehouderij

Tijdens de demo vertelt Joris Buijs over wat ze allemaal doen met Koeien en Kansen. Onder andere hoe ze zelfvoorzienend zijn geworden in hun eiwitbehoefte en wat ze doen voor het verlagen van hun carbon footprint. Meer informatie en aanmelden.

Mede mogelijk gemaakt door

Het project is mede mogelijk door steun van de provincie Noord-Brabant, ZLTO en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie