Met waardebepaling financieel gezond

Publicatiedatum: 14-10-2015

De agrarische markt is continue in beweging. Het lijkt erop dat het onroerend goed van agrarische ondernemingen steeds meer meedeint op de veranderende marktwaarde van de geproduceerde producten. 

Hierdoor wordt het belang van een helder beeld van de waarde van het onroerend goed steeds groter voor banken en accountants. Wenselijk is om deze waarde te allen tijde beschikbaar te hebben op het moment dat er iets speelt. 
Wanneer er financiering nodig is moet de waarde van de onderneming bepaald worden voor een goede afweging. Het laten taxeren van de onderneming geeft tevens inzicht in of de onderneming financieel gezond geëxploiteerd kan worden. Mede daarom is het zinvol het onroerend goed van tijd tot tijd te laten taxeren, omdat doorgaans financierende partijen iedere 3 jaar een taxatierapport opvragen. 

Certificering

Binnen DLV Advies worden taxaties uitgevoerd volgens het REV-register. Deze taxatierapporten geven naast de waarde van het onroerend goed een nadrukkelijk beeld van de omgeving, kansen en bedreigingen. Voor iedere agrarische onderneming is het een wenselijke bijkomstigheid om de veranderende omgeving tijdig te verwerken in de waarde van het onroerend goed.
Steeds meer financierende instanties eisen dat een gecertificeerde taxateur de taxatie uitvoert. De makelaars van DLV Advies zijn gecertificeerd om agrarisch vastgoed te taxeren. Doordat onze makelaars zich met de taxaties, aan- en verkoop van grond en agrarische bedrijven volledig richten op agrarisch onroerend goed zijn zij zeer goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen.  
DLV Advies hanteert scherpe tarieven, waarbij een hertaxatie voor een gereduceerd tarief wordt aangeboden. Daarnaast kunnen afspraken gemaakt worden bij regelmatige afname van taxaties. 

Neem voor meer informatie concact op met: Marcel de Rooij

 

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie