Natuurlijke mechanische koeling

Publicatiedatum: 15-12-2015

Harrie Versluis geeft vrijdag 19 februari 2016 een cursus over natuurlijke mechanische koeling.

Welke mechanische koeling moet ik kiezen? De keuze van koelmiddelen in de mechanische koeling verandert. Koelingen met R22 mogen sinds 2015 niet meer worden bijgevuld. Andere synthetische middelen worden op termijn ingeperkt. Natuurlijke koudemiddelen (zoals glycol, CO2 / propaan, ammoniak) lijken duur, maar zijn wel toekomstgericht.

In deze praktijkcursus gaat Harrie Versluis nader in op alle aspecten van natuurlijke koudemiddelen. Wat kosten ze nu echt? Is er energie mee te besparen? Is er een voordeel te halen met indroging? Zijn er nog alternatieven bij synthetische middelen?

Na deze cursus heeft u de theorie over het koelen en bewaren van pootaardappelen weer up-to-date. Daarnaast kent u de praktische voor- en nadelen van verschillende bewaarstrategieën. U gaat naar huis met een aantal praktische do’s en don’ts om ook op uw bedrijf beter te bewaren.

De cursus vindt plaats op vrijdag 19 februari 2016, 09.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze cursus bedragen 375,00 euro

Meld u nu aan via Cursuscentrum Agribusiness.

Stalverbeteringen voor beter koecomfort en klimaat
Leer van demonstratiebedrijven: duurzaam boeren in de praktijk
Vestigingssteun t.w.v. €80.000: Aanvragen mogelijk vanaf 28 april
EIA 2025 stimuleert de energietransitie
Zaak Greenpeace: ‘Innovatie enige uitweg uit impasse’
Einde salderingsregeling per 2027: impact nu al merkbaar
Marieke Louwes - de Weerd: ‘Landbouw zit in mijn genen’
Kalverhouders Jan en Sanne Dubbelhuis pionieren met buitenuitloop
Themamiddag van gezamenlijke Commissies Bemesting