Nieuwsarchief
Natuurlijke mechanische koeling
Harrie Versluis geeft vrijdag 19 februari 2016 een cursus over natuurlijke mechanische koeling.
Welke mechanische koeling moet ik kiezen? De keuze van koelmiddelen in de mechanische koeling verandert. Koelingen met R22 mogen sinds 2015 niet meer worden bijgevuld. Andere synthetische middelen worden op termijn ingeperkt. Natuurlijke koudemiddelen (zoals glycol, CO2 / propaan, ammoniak) lijken duur, maar zijn wel toekomstgericht.
In deze praktijkcursus gaat Harrie Versluis nader in op alle aspecten van natuurlijke koudemiddelen. Wat kosten ze nu echt? Is er energie mee te besparen? Is er een voordeel te halen met indroging? Zijn er nog alternatieven bij synthetische middelen?
Na deze cursus heeft u de theorie over het koelen en bewaren van pootaardappelen weer up-to-date. Daarnaast kent u de praktische voor- en nadelen van verschillende bewaarstrategieën. U gaat naar huis met een aantal praktische do’s en don’ts om ook op uw bedrijf beter te bewaren.
De cursus vindt plaats op vrijdag 19 februari 2016, 09.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze cursus bedragen 375,00 euro
Meld u nu aan via Cursuscentrum Agribusiness.