Nieuwe subsidie verduurzaming bedrijfspand

Publicatiedatum: 09-08-2021

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft bekend gemaakt dat het ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) gaat steunen bij het verduurzamen van hun bedrijf. Dat geldt ook voor agrarische ondernemers. De subsidie bedraagt maximaal 2.500 euro.

Wanneer mkb-ondernemers niet onder de energiebesparingsplicht vallen, kunnen zij subsidie krijgen voor het laten opstellen van een professioneel advies door een energieadviseur. Bent u geïnteresseerd, dan helpt één van de DLV Advies adviseurs u met het uitzoeken wat de beste manier is om energie te besparen en de CO2-uitstoot te beperken van zowel het bedrijfspand als de bedrijfsvoering.

Energiewinst belangrijk aspect

De adviseur kijkt met u mee naar onder andere; isolatie, zonnepanelen, zonneboilers, een warmtepomp of een combinatie van genoemde. Daarnaast is de energiewinst een belangrijk aspect van het totaaladvies, zo krijgt de ondernemer in beeld wat er te besparen is in de bedrijfsvoering, zoals bij koeling, spoeling, licht of elektraverbruik. Gebruikers van deze subsidieregeling krijgen 80 procent van het advies vergoedt, de overige 20 procent is voor rekening van de ondernemer zelf. Voorwaarde is dat het bedrijf een relatief laag energieverbruik heeft, minder dan 50.000 kilowattuur elektriciteit en 25.000 kubieke meter aardgas en dat het niet onder de Energiebesparingsplicht valt. Voor deze groep ondernemers is nu nog weinig mogelijk qua subsidie op verduurzaming.

Aanvragen

Een aanvraag indienen kan van 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022 bij de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO.nl). Ga nu vast aan de slag, want bij de regeling geldt: op is op. Neem nu alvast contact op met één van onze DLV Advies adviseurs, ga goed beslagen ten ijs.

 

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie