Schade zaken, een bron van ergernis

Publicatiedatum: 24-09-2015

Ondernemen brengt risico’s met zich mee. Kleine fouten zijn soms eenvoudig te herstellen. Bij grotere fouten speelt de verzekering een rol of moet er aanspraak gedaan worden op de opbouwde reserves om de consequenties van de fout te overkomen. Maar wat als het om fouten van anderen gaat die ook nog eens een behoorlijke schade tot gevolg hebben?

Dan kan het zijn dat die ander daarvoor aansprakelijk gesteld wordt.

Wanneer dit het geval is, is het van belang om een goed dossier te vormen waarin zoveel mogelijk feiten vastgelegd zijn. Daarnaast is goed om contact op te nemen met de rechtsbijstandverzekering om te voorkomen dat die zich later terugtrekt. DLV heeft veel ervaring in het begeleiden van schade zaken. Hierbij valt te denken aan eenzijdige ondersteuning maar ook vooral aan ondersteuning van beide partijen, direct bij de start of helemaal aan het eind nadat een rechter heeft uitgesproken dat een derde deskundige een bindend advies moet uitbrengen. Omdat bij schadezaken het risico bestaat dat het een jarenlange bron van ergernis wordt is het goed om DLV in een vroeg stadium te betrekken.

Neem voor meer informatie contact op met: Jan Pijnenburg

Zelf mest exporteren kan, maar is nu nog (te) duur
ISDE 2025: subsidie windmolens meer dan verdubbeld
Intrekking ongebruikte stikstofruimte: een paniekmaatregel zonder duurzame impact
Grip op marktschommelingen door voerwinstprognoses melkveehouderij
Energiebesparingsplicht: wees voorbereid op controles omgevingsdienst
Deadline definitieve aanvraag GLB 2 december
Veranderingen in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) voor dieselolietanks
Subsidie Productieve investeringen voor bedrijfsmodernisering in Flevoland, Overijssel en Zeeland opent per 6 november 2024
Onafhankelijke begeleiding onmisbaar bij aanschaf accu