SDE+ najaarsronde op 27 september van start

Publicatiedatum: 24-08-2016

De subsidie voor Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) krijgt een tweede ronde dit najaar. Bedrijven die hernieuwbare energie produceren of gaan produceren komen in aanmerking voor deze subsidie. Op deze manier worden bedrijven gestimuleerd om te investeren in duurzame energievoorzieningen in Nederland.

Afgelopen maart  was de eerste ronde voor de subsidieaanvraag. Dit resulteerde in twee keer zoveel aanvragen voor hernieuwbare energieprojecten dan beschikbaar was. Daarom is er door het kabinet 1 miljard euro meer subsidie beschikbaar gemaakt dan eerder was aangekondigd. 

27 september 2016

Inschrijven voor deze nieuwe ronde start op dinsdag 27 september om 9:00 en eindigt op donderdag 27 oktober om 17:00. Dit geld is geen extra geld, maar het is budget wat voor de komende jaren al begroot was voor hernieuwbare energie. Minister Kamp van Economische Zaken: "Door nu subsidie eerder beschikbaar te stellen, kunnen meer projecten doorgang vinden en zetten we weer een belangrijke stap richting het doel van 16% hernieuwbare energie in 2023.”

Zonnepanelen

In de eerste helft van dit jaar is voor 4 miljard euro subsidie verstrekt aan biomassa-, zon-, geothermie- en windenergieprojecten. Opvallend is dat bijna 90 procent van de projecten die een subsidie beschikt hebben gekregen, een zonproject is. Het gaat om 872 van de in totaal 986 projecten. Dit zijn veelal kleinschalige projecten.

Kostenreductie

De SDE+ is zo ingericht dat zoveel mogelijk hernieuwbare energie wordt opgewekt tegen zo laag mogelijke kosten. Dit betekent dat projecten die voor een lager subsidiebedrag inschrijven, meer kans hebben de subsidie te ontvangen. Binnen de SDE+ is ook ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe innovatieve technieken.
In 2017 zal het SDE+ budget naar verwachting vergelijkbaar zijn met het budget van 2016. Hierover wordt aan het einde van dit jaar meer bekend gemaakt.

Wilt u meer weten over de SDE+ regeling? Neem contact op met onze specialist SDE Thijs de Jong via 06 26 54 23 97 of t.dejong@dlvadvies.nl ook kunt u contact opnemen met onze specialist Joan van den Heuvel via 06 26 54 23 98 of j.vandenheuvel@dlvadvies.nl.

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie