Start vruchtbare kringloop Gelderland

Publicatiedatum: 28-03-2018

Na het succes van Vruchtbare Kringloop-projecten in diverse regio’s in Nederland gaat nu ook het project Vruchtbare Kringloop Gelderland (VKG) van start. Zo’n 300 agrarische ondernemers uit de Gelderse Vallei, Randmeerkust, Veluwe, IJsselzoom en het Rivierengebied kunnen meedoen aan VKG.

Vruchtbare Kringloop

Het project richt zich op het duurzaam ontwikkelen van een vitaal platteland in deze regio. Als deelnemer werk je aan het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van de biodiversiteit op het eigen bedrijf. Samen werken de deelnemers aan een duurzame en economische groei van het agrarische bedrijf, maar ook aan een vitaal platteland.

Kringlooplandbouw

Door deelname krijgen de deelnemers meer inzicht in het bodemleven, de relatie tussen de bodem en het klimaat en het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid. Door een interessant programma met studiegroepbijeenkomsten, excursies, thema- en veldbijeenkomsten over bodem, optimale gewassen, CO2 en graslandverbetering verkrijgen zij informatie en inzichten.

Samenwerken

Daarnaast verdiepen deelnemers  zich in de samenwerkingsmogelijkheden met andere sectoren of mogelijkheden naar een meer natuurinclusieve landbouw. 

Aan de slag!

Wilt u ook aan de slag met kringlooplandbouw? En wilt u meer kennis over het verbeteren van bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit en economische duurzaamheid? Via de website van Vruchtbare Kringloop Gelderland krijgt u meer informatie over het programma en kunt u zich aanmelden. Aanmelden kan zowel individueel als totale groep.

Als DLV Advies zijn wij betrokken bij het begeleiden van de studiegroepen binnen de Vruchtbare Kringloop-projecten in de diverse regio’s in Nederland. 

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie