Stook van houtachtige biomassa nu geen onderdeel van SDE++ regeling

Publicatiedatum: 25-06-2021

Per 5 oktober 2021 start voor ondernemers de mogelijkheid tot vergunningsaanvraag: Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Deze subsidie geldt voor de productie van hernieuwbare energie of het toepassen van CO2-verminderende technieken. Tot voor kort behoorde biomassa ook tot de lijst met mogelijkheden, nu per direct niet meer voor de stook van biomassa.

Het demissionaire kabinet heeft besloten dat er een tijdelijke subsidiestop voor biomassa voor lage temperatuurwarmte komt. Er was al sprake van een voorstel binnen het kabinet om de subsidie voor het stoken van houtige biomassa langzaam af te bouwen. Nu deskundigen zeggen dat biomassa meer kwaad dan goed doet voor de luchtvervuiling, uitstoot en ontbossing, is het onderwerp controversieel verklaard. Tot een nieuw kabinet gevormd is, kan niet worden gewerkt aan een afbouwplan voor de subsidie. Vandaar dat het kabinet nu komt met een stop op de subsidie

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen rondom energieproducten, klimaattransitie of gerelateerde subsidies, abonneer u dan op onze nieuwsbrief. Per maand ontvangt u één e-mail met daarin de belangrijkste zaken die u niet wilt missen.

Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp en op zoek naar informatie die voor uw onderneming van belang is, maak vrijblijvend een afspraak maken met één van onze adviseurs. Ook kunt u onderstaand formulier invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie