Velddag snijmais 21 september

Publicatiedatum: 13-09-2016

Op 21 september organiseert DLV Advies een velddag snijmaïs. Deze dag gaan we op drie locaties in Noord-Nederland velden bekijken waar proeven worden gedaan met verschillende teeltwijzen, vanggewassen en bemestingssoorten in maïs. 

Het programma

09.45 uur: Inloop met koffie bij Café Hingstman, Hoofdstraat 18 te Zeijen.
10.00 uur: Presentaties over de mestmarkt in Noord-Nederland en de mogelijkheden voor mestverwerking en voor mestkorrels als rijenmeststof voor snijmaïs.
11.00 uur: Het veld in om te kijken naar de resultaten van proeven met het gebruik van een mestkorrel met organisch fosfaat bij rijenbemesting in snijmaïs bij Vernieuwingsbedrijf Op de Es, Vriezerhoek te Ubbena.
12.30 uur: Lunch bij Proefboerderij Kooijenburg, Marwijksoord 4 te Marwijksoord.
13.00 uur: Het veld in. Op deze locatie worden proeven gedaan in snijmaïs met onder andere verschillende teeltwijzen (o.a. delta zaaien en rij afstand), vanggewassen (o.a. onderzaai), restproducten en bewerkte mest. De resultaten van deze proeven worden getoond en toegelicht. 
14.45 uur: Bekijken van het maïsperceel van Familie Rottink, Het Haantje, Noord-Sleen. Zij telen maïs op gescheurd grasland zonder mestgift.
15.30 uur: Afsluiting.

Aanmelding

Deelname aan de dag is gratis. Ook de lunch is inbegrepen. Het vervoer tussen de verschillende locaties is op eigen gelegenheid.

In verband met de organisatie en de catering op deze dag ontvangen wij graag vooraf uw aanmelding. U kunt zich aanmelden bij Saskia Veldman via 06 23 25 93 88 of s.veldman@dlvadvies.nl.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Mestverwerking Friesland en provincie Groningen vanuit het project Precisiebemesting, fosfaat uit dierlijke mest, in samenwerking met de projecten ‘Grondig boeren met maïs’ en ‘Grondig boeren voor water’.

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie