Video: antwoord op vragen over regeneratieve landbouw

Publicatiedatum: 20-09-2023

Wat zijn de voordelen van Bokashi, waarom is het belangrijk om een profielkuil te graven en hoe helpt regeneratieve landbouw bij plaagbestrijding? Antwoord op deze vragen krijgt u in de serie video's die zijn gemaakt tijdens de praktijkmiddag in Ursem op 25 augustus, als onderdeel van het project Proeftuin Regeneratieve Landbouw in Noord-Holland.

 

Bij regeneratieve landbouw draait om het herstellen van de bodem en het bevorderen van biodiversiteit met natuurlijke, niet-chemische middelen. In de video's gaan we in gesprek met experts en agrariërs die actief betrokken zijn bij het bevorderen van regeneratieve landbouw.

In deze serie video's

Voordelen van Bokashi:
Aan het woord is Kees Stam ondernemenr van een teeltbedrijf. Hij praat ons bij over hoe Bokashi, goed gefermenteerd organisch materiaal, de bodem voedt en activeert op een duurzame manier.

Waarom graaf je een profielkuil:
Willeke gaat in gesprek met Roel Havinga die uitlegt waarom het begrijpen van bodemstructuren en -gezondheid essentieel is voor regeneratieve landbouw.

Wat is regeneratieve landbouw:
Sytze Waltje, projectaccountmanager bij DLV Advies, geeft in deze video inzicht in de principes en doelstellingen van regeneratieve landbouw.

Hoe helpt regeneratieve landbouw bij plaagbestrijding:
Willeke legt uit hoe regeneratieve landbouwmethoden kunnen bijdragen aan effectieve plaagbestrijding zonder schadelijke chemicaliën.

Meer weten?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze serie video's of wilt u meer weten over regeneratieve landbouw? Neem dan vrijblijvend contact op met Sytze Waltje, projectaccountmanager bij DLV Advies. Hij helpt graag om de antwoorden op uw vragen helder te krijgen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

       

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie