Voerwinstmonitor = resultaat!

Publicatiedatum: 13-10-2015

Een actueel inzicht  in de technische en economische resultaten van het varkensbedrijf in één helder overzicht. Dat is de VoerwinstMonitor. Inzicht in de belangrijkste kengetallen van het varkensbedrijf en een vergelijking met andere varkensbedrijven zorgt ervoor dat keuzes gemaakt kunnen worden op basis van cijfers en rendement. 

De VoerwinstMonitor biedt in één compacte pagina een overzicht van het verloop van de belangrijkste kengetallen op het gebied van biggenprijzen, vleesprijzen, voerkosten en voerwinst. Deze vier kengetallen worden vanuit het managementsysteem van de varkenshouder ingeladen en vergeleken met benchmark cijfers. Zo is snel en gemakkelijk te analyseren hoe het bedrijf er op dat moment voor staat en waar verbetering te behalen is. 

Actuele vergelijking

Deze resultaten goed in beeld krijgen is niet eenvoudig. Cijfers komen vaak pas laat beschikbaar, of zijn niet goed vergelijkbaar. Door de VoerwinstMonitor heeft DLV Advies daar een einde aan gemaakt. Op elk gewenst moment kan er een actuele vergelijking gemaakt worden. Standaard wordt deze vier keer per jaar geleverd. Ook eenmalige afname is mogelijk om een actueel inzicht van het varkensbedrijf te krijgen. 

De specialisten van DLV Advies fungeren als sparringpartner bij de praktische analyse van deze cijfers. Door het inzicht in de benchmark cijfers vanuit de hele organisatie kunnen zij een gefundeerd advies geven over de stand van zaken en mogelijke verbeteringen. Daarnaast ondersteunen zij bij een correcte registratie van cijfers om tot een relevante onafhankelijke analyse te komen. 

Neem voor meer informatie contact op met: Harm van der Zanden

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie