Volgorde deelname stoppersregeling bekend

Publicatiedatum: 17-03-2017

RVO heeft een lijst bekend gemaakt waar op staat welke deelnemer aan de stoppersregeling wanneer kan deelnemen. De beschikkingen worden in de periode van 17 maart tot en met 28 april verstuurd. De dieren moeten binnen zes weken na de beschikking worden afgevoerd. Dit mag ook eerder gedaan worden.

Alle aanvragen stoppersregeling in behandeling

Eerder werd al bekend gemaakt dat alle mensen die zich aangemeld hebben voor de stoppersregeling mee kunnen doen. Hiervoor is het budget verhoogd van 12 naar 38 miljoen. Er zal nog één openstelling volgen. Deze wordt naar verwachting in mei opengesteld. De exacte openstellingsperiode, hoogte van het subsidiebedrag en de voorwaarden voor subsidie in deze tweede ronde zijn nog niet bekend.

Volgorde deelname stoppersregeling op basis van loting

RVO heeft een lijst met de volgorde van behandeling van de aanvragen bekend gemaakt. Deze lijst is door loting vastgesteld. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de beschikking verstuurd. In de hierboven genoemde lijst staat een indicatie van de week waarin de aanvragen een beschikking kunnen verwachten. De beschikkingen worden in de periode van circa 17 maart tot en met 28 april verstuurd. 

Gevolgen late beschikking stoppersregeling

edrijven die de beschikking op een later moment ontvangen hebben meer tijd om de dieren af te voeren. De dieren die voor subsidie in aanmerking komen moeten immers binnen zes weken na het ontvangen van de beschikking worden afgevoerd. De dieren mogen echter ook nu al (voor de beschikking) worden afgevoerd. 
Een nadeel bij een latere beschikking is, dat ook de vaststellingsaanvraag later kan worden ingediend. Dit betekent dat de subsidie later wordt uitgekeerd. Deelnemers die een liquiditeitsvoorziening nodig hebben, kunnen deze bij de deelnemende banken aanvragen nadat de vaststelling van de subsidie definitief is.

Stoppen, en dan?

Na het stoppen komt er veel op een ondernemer af. Van vragen over de financiële afhandeling, tot op een andere manier rendement uit de gebouwen halen, tot wellicht zelfs verkoop van de locatie. Voor deze en andere vragen kunt u terecht bij de specialisten van DLV Advies
 

Zelf mest exporteren kan, maar is nu nog (te) duur
ISDE 2025: subsidie windmolens meer dan verdubbeld
Intrekking ongebruikte stikstofruimte: een paniekmaatregel zonder duurzame impact
Grip op marktschommelingen door voerwinstprognoses melkveehouderij
Energiebesparingsplicht: wees voorbereid op controles omgevingsdienst
Deadline definitieve aanvraag GLB 2 december
Veranderingen in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) voor dieselolietanks
Subsidie Productieve investeringen voor bedrijfsmodernisering in Flevoland, Overijssel en Zeeland opent per 6 november 2024
Onafhankelijke begeleiding onmisbaar bij aanschaf accu