Vrijwillige melkproductiebeperking nu aanvragen

Publicatiedatum: 13-09-2016

Vanaf nu tot en met 21 september 12.00 uur kunnen melkveehouders zich via de site van rvo.nl aanmelden voor een ‘tegemoetkoming vermindering melkproductie’ van € 0,14 per kg minder geleverde melk. De vergoeding wordt betaald over maximaal 50% van de hoeveelheid melk die in het laatste kwartaal van 2015 is geleverd. De productie moet minimaal met 1.500 kg worden verminderd. Dit is een maatregel uit het Europese plan voor melkvermindering. 

Voorwaarden melkverminderingsplan

Bedrijven kunnen zich aanmelden als zij in het laatste kwartaal van 2016 minimaal 1.500 kg melk minder leveren dan in het laatste kwartaal van 2015. Om mee te kunnen doen moeten zij in juli 2016 melk moet geleverd hebben aan een ‘erkende’ koper, oftewel een melkfabriek. De vergoeding wordt betaald over maximaal 50% van de productie van het laatste kwartaal van 2015. Bij overschrijding van het budget wordt per aanvrager het aantal kg melk gekort. Bij een groot verschil tussen de toewijzing en de daadwerkelijke vermindering volgt een korting op de vergoeding. Vanwege deze korting is het van belang een realistische aanvraag te doen. 

Melkproductie verlagen in vier perioden

Afhankelijk van het aantal aanvragen in deze eerste periode worden er nog maximaal drie perioden van drie maanden opengesteld. De perioden starten in november, december en januari. 

Toewijzing

Vanaf 21 september wordt op basis van alle (Europese) aanvragen beoordeeld of alle aangevraagde hoeveelheden gehonoreerd kunnen worden. Indien meer is aangevraagd dan het beschikbare budget dan wordt een lager toewijzingspercentage vastgesteld. Dit toewijzingspercentage zal rond 1 oktober bekend gemaakt worden. 

Meer weten?

Meer weten? Kijk op de site van RVO of neem contact op met een van onze specialisten

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie