Webinar over optimale voer- en wateropname in de zomer

Publicatiedatum: 15-06-2020

De temperaturen lopen op en daarmee ook de kans op een mindere voer- en waterkwaliteit voor het melkvee. Al bij 21 °C kunnen koeien last hebben van de warmte met als gevolg dat de voerefficiëntie en wateropname onder druk komen te staan. Dan telt de kwaliteit dubbel.

Op 14 juli organiseert DLV Advies voor melkveehouders een webinar ‘Hoe zorg ik voor een optimale voer- en wateropname in de zomer?’. Middels de interactieve webinar krijgt u inzicht in maatregelen die u direct en eenvoudig kan treffen om de kwaliteit, en daarmee de voerefficiëntie en wateropname, op peil te houden in de zomer. De maatregelen focussen zich op fris en smakelijk voer aan het voerhek en een optimale wateropname door de koe. Op het programma staan: het gebruik en de werking van een broeiremmer in de kuil, voertijden en methoden om de waterkwaliteit te verbeteren.

Interactief webinar 14 juli

De webinar is live te volgen op 14 juli a.s. om 13:00 uur. Sprekers zijn Jeroen Veron, voer- en waterspecialist van MS Schippers en Edith Finke, specialist melkveehouderij bij DLV Advies. Deelnemers kunnen tijdens de webinar vragen stellen via de chat. Deelname is gratis na aanmelden. De webinar duurt maximaal 45 minuten.

Aanmelden

Bent u benieuwd welke maatregelen u direct en eenvoudig kunt treffen? Meld u aan voor de webinar ‘Hoe zorg ik voor een optimale voer- en wateropname in de zomer?’.

Aanmelden

Dit webinar is onderdeel van het project ‘Voorkomen is beter dan genezen’ waarin het verlagen van de infectiedruk door hygiënisch te werken centraal staat. DLV Advies voert het project, met inhoudelijke ondersteuning van MS Schippers en Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), uit in Limburg, Utrecht, Friesland en Drenthe. Het project is mede mogelijk door steun van de betreffende provincies en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Paul Blokker, projectleider.

 

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie