Wie heeft het Sterkste Erf? Genomineerden voor de verkiezing 2024 zijn bekend

Publicatiedatum: 20-06-2024

De genomineerden voor de Sterkste Erf Verkiezing 2024 zijn bekendgemaakt. Deze verkiezing richt zich op boeren en boerinnen die niet alleen uitblinken in financiële prestaties, maar ook oog hebben voor ontwikkelingen op het gebied van energie, innovatie, maatschappij, familie, ondernemerschap, dier- en bodemgezondheid, en natuur en landschap. De jury, waarin ook Barry Akkerman, projectleider Bouw bij DLV Advies, zitting neemt, heeft drie kandidaten geselecteerd. De winnaar wordt op 12 juli bekendgemaakt tijdens het Sterke Erven Event.

Tijdens het Sterke Erven Event op 12 juli aaanstaande wordt de winnaar van Het Sterkste Erf 2024 bekendgemaakt. Verschillende interessante sprekers en praktische workshops zullen dit verder uitdiepen. 

Genomineerden

Klaas-Jan, Marije en Irene Bruins, biologisch melkveehouders
Klaas-Jan, Marije en Irene runnen samen het oudste erf van Kampereiland, een biologisch melkveebedrijf. Ze zijn voorgedragen door vader Harry. De ondernemers vielen op doordat zij, ondanks tegenslagen en soms moeilijke financiële omstandigheden, nooit hebben opgegeven en steeds opnieuw begonnen zijn. Hun bedrijf is enorm breed georiënteerd met veel neventakken. Ondanks dat alle drie de ondernemers een opleiding hebben genoten die los staat van de agrarische sector, zijn ze uiteindelijk alle drie thuis aan de slag gegaan. Dit zegt veel over de verbondenheid met het bedrijf en de sector, aldus de jury. Het bedrijf kent een rijke historie, die door de ondernemers wordt gebruikt om verbinding te maken met hun omgeving.

Kevin Lubbersen, melkveehouder
Kevin runt een gangbaar melkveebedrijf in de regio Salland. Dit bedrijf springt voor de jury eruit door de sterke familiebanden en de verbinding met het dorp en de omgeving. Een voorbeeld van bijzondere familieverbanden is het gegeven dat een dochter/zus, die niet binnen het bedrijf werkzaam is, wel één van de bedrijfsgebouwen gebruikt voor haar eigen onderneming. Het organiseren van tentfeesten en het bieden van ruimte aan de jeugd van het dorp met een keet zegt veel over de verbondenheid met de omgeving. Het bedrijf scoort op alle facetten van een sterk erf en is met name erg actief op het gebied van natuur en landschap. De ondernemer weet een mooi samenspel te realiseren tussen natuurinclusief en techniek.

Sandra Munster, tulpenbollen- en bloemkweker
Sandra runt een gangbare tulpenbollenkwekerij in combinatie met een bloemenkwekerij in Noord-Holland. Ze is voorgedragen door haar man. Sandra viel op doordat zij werkzaam is in een sector waar natuur en landschap vaak (te) weinig aandacht krijgen, terwijl zij juist heel veel aandacht hieraan besteedt. Ze ontvangt veel mensen op het erf, is verbonden met haar familie en haar omgeving, en heeft een brede blik op de sector en haar omgeving. De jury was onder de indruk van het gegeven dat het hier heel expliciet gaat om een vrouwelijke ondernemer in een wat minder grote en bekende sector.

Deelnemen aan het Sterke Erven Event

Naast inspirerende sprekers, zoals Marinier Robin Imthorn, Jaring Brunia, melkveehouder en deelnemer van het populaire programma Kamp van Koningsbrugge, kun je kiezen uit twee van de vier workshops die worden aangeboden:

  • Energie en duurzaamheid

  • Natuurinclusief boeren

  • Ondernemerschap, bedrijfsontwikkeling en rentabiliteit

  • Innovaties en toekomstbestendig boeren

Deze workshops bieden praktische tips die je direct kunt toepassen in je bedrijfsvoering.

Lees meer


De Sterkste Erf Verkiezing en het bijbehorende event op 12 juli van 14.00 tot 23.00 uur (inclusief BBQ buffet, hapjes en drankjes) bieden een unieke gelegenheid om andere boeren te ontmoeten, inspiratie op te doen en te leren van elkaar hoe je sterk kunt blijven in een tijd van veranderingen. 

Organisatie

Agrio logo


Evenement partners
Countus logo BoerenNatuur logo Hanskamp logo AgroVision logo
Rinagro logo Hogenkamp Agrarische Coaching logo DLV Advies logo


Dit artikel is in aangepaste vorm overgenomen van agrio.nl 

Monomestvergisting kansrijk, maar dringend behoefte aan meer beleidsruimte
BoerenPerspectief ondersteunt boeren die blijven boeren
Rechter bepaalt: intern salderen afgelopen 5 jaar alsnog vergunningplichtig
Stoppen met couperen van varkensstaarten: Samen naar een toekomstbestendige varkenshouderij
Landelijke basis voor provinciale opkoopregelingen
Gelderland volgt Noord-Brabant met intrekken latente stikstofruimte
Van co-vergister naar groengasinstallatie: Ervaringen van familie Ubbels
Vergisting: ‘binnen enkele jaren los met de eerste clusters’
Plannen voor privéstal uitgegroeid tot luxe trainingsaccommodatie