Ontdek de nieuwste innovaties tijdens verschillende demodagen

Publicatiedatum: 16 oktober 2024

In de week van 11 tot en met 15 november, tijdens de Nationale Klimaatweek, kun je deelnemen aan een reeks demo’s waarin praktische, integrale en innovatieve maatregelen op het gebied van duurzame landbouw worden getoond.

Deze demonstraties bieden een mooie kans om kennis op te doen en ervaringen te delen over onderwerpen zoals regeneratieve teelt, monomestvergisting, koolstofvastlegging, agroforestry en het verlagen van je carbon footprint.

Regeneratieve teelt 

Op maandag 11 november van 10:00 uur tot 13:00 uur opent Verhoeven Gewasverzorging haar deuren in Erp voor een demonstratie over regeneratieve teelt. Marcel Verhoeven zal samen met Niels Versluijs van McCain en experts van BodemUP uitleg geven over de voordelen van regeneratieve teelt en de praktische toepassingen ervan. Na de theorie volgt een veldbezoek en voor de liefhebbers is er een lunch.

Monomestvergisten

Diezelfde middag, van 13:30 uur tot 16:00 uur, nodigt Frank van Genugten belangstellenden uit in Sint-Oedenrode om meer te leren over zijn monomestvergistersysteem en de productie van groen gas. Naast gas produceert Frank verschillende meststromen en kunstmestvervangers. Deze mestromen kunnen in de toekomst door akkerbouwers gebruikt worden als alternatief voor kunstmest. Daarnaast biedt de bijeenkomst inzicht in de productie van biobased producten en de rol van stikstofstrippen in duurzame landbouw.

Koolstofvastlegging in de tuinbouw

Op 12 november van 10:00 uur tot 12:00 uur vindt er een demonstratie plaats bij Compliment BV in Volkel, waar Jolanda Nooijen spreekt over duurzaam geproduceerd voedsel en de toekomst van koolstofvastlegging in de tuinbouw. Een afnemer zal dieper ingaan op de huidige vraag en trends rondom de carbon footprint.

Agroforestry 

Ook op donderdag 12 november, van 13:30- 16:00 uur, kun je al je vragen stellen over Agroforestry. John Heesakkers van de Janmiekeshoeve in Mariahout deelt dan zijn praktijkervaringen over de omschakeling naar het agroforestry-systeem. Ook Sjef van Dongen van Agroforestrysupplies-Fruitz for life is hierbij aanwezig. Als  adviseur ondersteunt hij boeren bij het ontwerpen en realiseren van agroforestry-systemen en biedt een totaalaanpak van ontwerp tot realisatie en verwaarding.

Monomestvergisten 

Op 13 november van 13:30 uur tot 16:00 uur organiseert de familie van Poppel een bijeenkomst in Molenschot om te laten zien hoe monomestvergisting bijdraagt aan de CO2-footprint van melk en het vergroten van de bodemkwaliteit door toepassing van de meststromen uit de vergister.

Broeikasgasemissies in de korte keten

De week sluit af met een demonstratie bij Qarc Zuivel in Bladel op 15 november van 10:00 uur tot 12:00 uur. Leonie van Zuilichem geeft een rondleiding op het melkvee bedrijf inclusief verzuiveling op het erf en ingaan op de rol van broeikasgasemissies in de korte keten en welke mogelijkheden er zijn om deze te reduceren.

Aanmelden

We zien je graag tijdens een van deze demo’s. Voor meer informatie en om je aan te melden kijk je op www.zlto.nl/cfd.

e mogelijk gemaakt door

Het project is mede mogelijk door steun van de provincie Noord-Brabant, ZLTO en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Op welke manier inspelen op rotatieverplichting met rustgewassen?

In het kader van het project Tegearre Underfine vond op 30 augustus een veldbijeenkomst plaats waarin uitgebreid werd stilgestaan bij proeven met alternatieven...

Lees verder

Kennissessies Doelsturing & Bodem

Op donderdag 12 september van 13.00 tot 17.30 uur organiseert de thematafel Doelsturing & Bodem, vanuit de Versnellingsaanpak in samenwerking met Innovatie...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden